במסגרת הסקירה החודשית, באדיבות משרד לפידור ושות', פורסמו מספר תקנות העוסקות בתנאי הסף של מועמדים ללימודי בודק מוסמך, והיקף הלימודים המכסימלי הנדרש לגשת לבחינות "בודק שכר מוסמך", גיל הזכאות לפרישה מעבודה של אישה, המתכונת והדרך לחלוקת החסכון הפנסיוני בעת בקשה לרישום חלוקת זכויות בחסכון פנסיוני בגוף המשלם, תקנות בעניין יציגות ארגון המורים את המורים בחטיבת הביניים ואשר קבעו שארגון המורים אינו מוסמך להכריז סכסוך עבודה של עובדי הוראה בחטיבות הביניים. בנוסף, נקבע בפסק דין שעל המעביד חלה חובה להתאים את מקום העבודה לעובד עם מוגבלות עקב הרעה שחלה בבריאותו או בסביבתו וכן ,ככל האפשר, למצוא מקום עבודה חילופי.
בית הדין דן באופן התייחסות שונה של המעסיק לשביתות המתבצעות ע"י העובדים כגון שביתה חלקית, שביתה מלאה ותשלומי השכר אותם ניתן "לקזז" בתגובה. המעסיק, כמפורט, רשאי, בין היתר, לפנות לבית הדין שיאשר במקרה מסוים על שביתה בלתי מוגנת ועם האשור הוא רשאי לשלם רק חלק מהתשלום מהשכר ההסכמים כפי שהחוק מאפשר. עם התפתחות השביתה מפורטים בתקנות הדרך בה רשאי המעסיק לפעול בהמשך.
בהמשך הסקירה מפורטת הפסיקה החוזרת וקובעת שעובד אינו יכול לעשות דין לעצמו ולהחליט מתי מגיע לעבודה ומתי לא. היעדרות יכולה להיעשות רק על רקע מחלה, חופשה, או חל"ת. נקבע במפורש שהצגת אשור מחלה בידיעה שהיא כוזבת פסולה היא. חברות בוועד עובדים או בוועד פעולה אינה מעניקה כל חסינות להתנהגות פסולה. נהפוך הוא: חברות בוועד עובדים מחייבת למתן דוגמא ומופת.
לסיכום הסקירה מוגדר מהי "שביתה בלתי מוגנת" שהיא למעשה שביתה שאינה חוקית והמעסיק רשאי על פי הנסיבות שתוארו לפעול על פי האמצעים שבידיו.
לקריאת הסקירה המלאה, לחץ כאן.
בברכת שנה טובה,
יעקב אגמון