"חברות של עובד בוועד עובדים אינה נותנת לו חסינות להתנהגות פסולה" – פסק דין של השופטת יעל אנגלברג – שוהם בבית הדין האזורי לעבודה
פסק דין, בעל חשיבות עקרונית, ניתן בבית הדין האזורי בבאר-שבע, ע"י השופטת יעל אנגלברג-שוהם, הסתדרות העובדים החדשה כנגד חברת סודהסטרים ואשר קבע, בין היתר, (ולא בפעם הראשונה) ש"חברות בוועד העובדים אינה מעניקה לעובד חסינות להתנהגות פסולה". פסק דינה של השופטת אנגלברג-שוהם התקבל בתביעת ההסתדרות כנגד מפעל סודה –סטרים וקבע שההסתדרות לא הוכיחה שפיטורי העובדת נעשו מנימוקים לא ענייניים ואלו ההנהלה הוכיחה שהתנהגות חברת הוועד היתה פסולה ביותר בכך שנעדרה רבות מעבודתה, ללא אישור כלשהו, ואף הציגה בדיעבד אשורי מחלה כוזבים רטרואקטיבית.
השופטת קבעה, בין היתר, שהפיטורין לא נעשו, כאמור, "כדי לפגוע בעבודה המאורגנת" כפי שטענה ההסתדרות ומתחה ביקורת על ההסתדרות בהקשר זה. הלכה זו אינה חדשה וברור שהמעסיקים רשאים להסיק מפסק הדין של בית הדין האזורי בבאר שבע, שלחברי וועד אין כל "פריבילגיות" בהקשר לחובתם לעבוד ביחס לעובדים אחרים, ובוודאי שלא להעדר באורח חריג, אך מאידך, אין גם להסיק מכך כלל שמעסיקים רשאים לנצל לרעה עובדה זו "ולהצר" את צעדי חברי הועד על מנת "להחליש" את כוחם האירגוני.
המסקנה החשובה ששני הצדדים חייבים להיות מודעים לזכויותיהם ולחובותיהם וכל יחס מחמיר מדי או סלחני מדי הינו בעייתי ולא רלוונטי במערכת יחסי העבודה הקיבוציים.